Új Calculus Bt.

Vissza Címlap
útkövető
Kezdőlap >> Kutatás-fejlesztés >> CalcQ Mobil

A Calcq MOBIL PROJEKT

Az Új Calculus Bt célja, a GOP-1.3.1-11/C-2011-0307 pályázat keretében, a fejlesztési eredményekre alapozott, valós idejű ügyviteli folyamatot biztosító okostelefon applikáció kifejlesztése olyan szolgáltató vállalatok részére, melynél a szabványos SQL adatbáziskezelőket használó ügyviteli rendszer adatai összekötésre kerülnek a vállalatok dolgozói által használt okostelefonokkal az ún. metainformációs rendszereken keresztül. (pl. CRM-rendszer, pénzügyi, gyártási folyamatok, nyilvántartások). A kifejleszteni kívánt rendszerben a meta adatok egy SAAS szerveren kerülnek tárolásra, amely központként funkciónál az ERP rendszer és az okostelefon között. A vállalati ERP rendszerben tárolt adatok távolról biztonságos formában előre definiált módon lekérdezhetők, ezáltal azok a munkavégzés során felhasználhatók.

Az alkalmazás elsősorban mozgó ügynökök, üzletkötők, kereskedők, műszaki ellenőrök, munkafelmérést végző személyek, projektmenedzserek, külső helyszínen dolgozó szerelők által használható, mely által, a központtól távol lekérdezhetik, illetve módosíthatják az adatokat (teljesítést elfogadták-e, napi feladatok elvégzésre kerültek, stb.). Ezenfelül a létrejövő applikáció alkalmas lesz ezen személyek eredményeinek kiértékelésére is.

Az Új Calculus Bt. fő célkitűzése a rendszer működését biztosító eszköz kifejlesztésén kialakításán túl az, hogy lehetővé tegye a termelés vállalati szintű hatékonyságának javítását azáltal, hogy a vállalati központból, további feladatok meghatározhatók a központon kívül dolgozó munkatársaknak. A napi munkafeladatok beosztása ezáltal egyszerűbbé, gyorsabbá és rugalmasan módosíthatóvá válik. A rendszer kifejlesztésére vonatkozó piaci igény olyan, alapvetően szolgáltató vállalkozások részéről mutatkozik, amelyeknél rendszeresen és nagy információigény merül fel a távoli elérésű adatok kezelésével kapcsolatosan, illetve a munkavállalók, különböző telephelyek között ingáznak, amely folyamatos optimalizálást tesz lehetővé. A kifejlesztett applikáció használatáért az ügyfél havi díjat fizet, mely biztosítja a projekt megtérülését és jövedelmezőségét.

2012. november 7-én részt vettünk a COMPCOMP projekt keretében megrendezett szerb-magyar workshopon, melynek témái a mobil alkalmazások, valamint a lehetséges mobil technológiák IT-s megoldásai voltak. Bemutattuk az általunk fejlesztett CalcQ Mobil alkalmazást.

 

 

A CalcQ Mobil alkalmazás képe, a tetszőleges lekérdezésekhez tartozó paraméterek, könnyedén választhatóak.

A megfelelő paraméterek kiválasztása után eredményt kapunk, amit az okostelefon megjelenít.

 

Az elkészült értékesítés támogató natív mobil alkalmazás egyik képernyője, melyen a különböző nyílászárók közötti típusok választhatóak.

 

 

Elkészült dokumentációk:

2012.03.15 Fogalomtár

2012.03.15 Projekt alapító okirat első verziója

2012.04.26 Helyzetfelmérés

2012.06.28 Követelmény specifikáció

2012.06.30 Projekt alapító okirat második verziója

2012.08.01 Projekt alapító okirat harmadik verziója

2012.09.27 Megvalósíthatósági tanulmány

2013.01.01 Rendszerterv

2013.02.01 Rendszer kivitelezése

2013.02.20 Felhasználói kézikönyv

2013.02.20 Üzemeltetési kézikönyv

2013.02.28 Tesztelés

 

A workshopról egy összefoglalót itt találhat.

A leadott előadás angol illetve magyar nyelven.

 

Új Calculus Bt.
Cím: 1078 Budapest, Hernád utca 50. 3. emelet 1.
Postacím: 1397 Budapest 62. Pf.:550
[email protected]